FÖRLÄNG LIVET AV DINA KLÄDER - TVÄTTA RÄTT!

FÖRLÄNG LIVET AV DINA KLÄDER - TVÄTTA RÄTT!

Våra träningskläder borde kunna hålla lite av var och en och det är mycket mer utsatt än den fina känsliga klänningen vi har hänger i garderoben. Den ska kunna motstå träning, svettning och vanligtvis och lite tvätt. Här ger vi några bra råd för att förlänga livslängden på dina träningskläder! 

  1. Din sportsbh ska tvättas varje gång!

En sportbh ska tvättas efter varje träning precis som du gör med trosor och strumpor. Du tar bort både svett, smuts och salt men efter att du har tvättat tygfibrerna ger du också det mest optimala stödet. Tvättning av din sportbh på rätt sätt kan öka hållbarheten med cirka 6 månader beroende på hur ofta du tränar i den. Det bästa är alltid att tvätta den för hand, men om den kommer i en tvättpåse och tvättas vid låg temperatur kan det fungera.

  1. Töm träningsväskan!

Om du kan vänja dig att tömma din träningsväska först när du kommer hem kommer detta helt klart att vara det bästa. Kläderna börjar inte bara lukta illa om de är i en fuktig påse, utan det försämrar dess funktionalitet. Se därför till att tvätta kläderna omedelbart eller låt dem torka.

  1. Skölj och torktumlare är ett no go!

När du tvättar dina träningskläder, använd antingen ett sköljmedel som är specifikt utformat för detta eller släpp det helt. Fel tygmjukgörare kan vara de igensatta fibrerna som gör att kläderna kan föra bort svett och låta dig andas in den. Många tumlar torkar sina träningskläder, men det kan också förstöra andningsförmågan. Låt den istället hänga till torr för att förlänga hållbarheten.

  1. Följ tvättanmärkningen!

Det viktigaste rådet av allt är att följa tvättanmärkningen i kläderna. Det kan finnas skillnader i materialet och kräver därför olika tvätt och temperaturer. Så din träningskläder kan behöva delas upp i flera tvättar, men det kommer i slutändan att hjälpa till att förlänga livet!

Populære produkter

Life is so boring when you don't have an online order to look forward to.

- Wendy Phan